annons
Hem » Artiklar » Scanias nya G-hytt
Scania G 370 Highline 4x2

Scanias nya G-hytt

Scania introducerade ifjol hyttserierna R20 och S20, sovhytter som främst har fokus på fjärrtrafik och kunder med krav på optimala utrymmen och högsta boendekvalitet.

Nu öppnar Scania för att beställa även G20 med lågt, normalt eller högt tak, för kunder som av exempelvis vikt-, höjd- eller kostnadsskäl behöver föredrar en hytt som är lägre monterad på chassit och därför erbjuder ett lägre och bekvämare insteg.

– Sovhytten G20 är först ut, daghytterna kommer senare. G-hytterna blir ett värdefullt tillskott för de som exempelvis vill ha ett lägre insteg, säger Björn Fahlström, Vice President, Product Management, Scania Trucks.

I ett pressmeddelande noteras att G-hytten har karaktären av ett multiverktyg som löser flertalet uppgifter och har en hög lägstanivå.

Scania noterar att den är användbar i en rad olika applikationer och exteriören hos G20 har förstås de aerodynamiska egenskaper som krävs för fjärrbilar.

G20-hytten erbjuds med tre olika takhöjder, låg, normal samt hög (Highline). Jämfört med G-varianten i PGR-serien har takhöjderna justerats i två fall av tre: det låga taket håller samma höjd som tidigare, vilket är bra för exempelvis biltransportörer och andra påbyggnationer där man kan behöva frakta gods ovanför hytten.

Däremot har inner-måttet med normaltaket ökat med 10 cm och i Highline-utförande är den invändiga fria ståhöjden nu hela 16 centimeter högre än förut.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*