annons
Hem » Artiklar » Scanias V8:or i Oshkosh räddningsfordon

Scanias V8:or i Oshkosh räddningsfordon

Scania levererar 24 16-liters V8-motorer till Oshkosh Airport Products räddningsfordon Striker 6×6 och Striker 4×4 vilka är utvecklade för användning på flygplatser (så kallade airport rescue and firefighting-fordon eller ARFF). Motorerna är optimerade för Oshkoshs drivlina och uppfyller utsläppskraven i enlighet med nordamerikanska Tier 4. Räddningsfordonen ska användas på John F. Kennedy International Airport, Newark International Airport, LaGuardia International Airport och Teterboro Airport i New York och New Jersey.

Art Schuchert, försäljnings- och marknadsdirektör på Scania i USA, är nöjd med de båda företagens samarbete kring den här leveransen som han tror är starten på ett utökat samarbete med Oshkosh.

– Det här projektet är viktigt för Scania och det ger oss möjlighet att leverera till serieproduktionen av de prestigefulla Striker-fordonen, säger han.

Enligt Jeff Resch, Vice President och General Manager på Oshkosh Airport Products, var anledningen för Oshkosh att välja Scania enkel.

– Scania är känt för branschledande kvalitet, prestanda och service vilket gör det vettigt att använda företagets motorer i alla våra Striker-modeller, säger han.

Rikard Mattsson är kundansvarig på Scania och ansvarig för samarbetet mellan Scania och Oshkosh.

– Vi ser fram emot att få leverera motorer till Oshkosh som ger dess produkter högsta möjliga prestanda och tillförlitlighet och som backas upp av vårt växande servicenätverk i Nordamerika, säger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*