annons
Hem » Artiklar » SEAT ökar till 31,7 meters Scania-ekipage i Spanien

SEAT ökar till 31,7 meters Scania-ekipage i Spanien

Den spanska biltillverkaren SEAT och dess logistikpartner Grupo Sesé har samarbetat för att se hur stora fördelarna med att köra 31,7 meter långa trailerkombinationer.

Testerna, som äger rum mellan Zaragoza och SEATs fabrik nära Barcelona, ​​görs med en Scania R 580-trailerdragare som drar två 13,6-meters trailers, vilket ökar nyttolastan till 70 ton. SEAT och transportföretaget ska utvärdera prestanda och fördelarna med att minska utsläppen, öka effektiviteten och förbättra trafiksäkerheten. SEAT hoppas att 31,7-meters kombinationen ska minska koldioxidutsläppen med 20 procent och logistikkostnaderna med 25 procent.

– Detta har kapacitet att minska antalet lastbilar som cirkulerar med hälften och det ger enorma fördelar när det gäller hållbarhet, miljö, säkerhet och effektivitet, säger Christian Vollmer, vice verkställande direktör för produktion och logistik hos SEAT.

Dessutom är de dubbla trailrarna  lämpade för användning i intermodala transportlösningar, eftersom godståg är konstruerade för att fungera med maximal prestanda med släpvagnar på 13,6 meter.

De 31,7 meter långa ekipagen ger SEAT och Grupo Sesés rekordet för långa ekipage i Spanien. Det är bara två år sedan man började använda 25,5 meter långa trailerkombinationer i landet, fram till nu de längsta fordon som körs på spanska vägar.

Scanias transportlaboratorium – som utför transportuppdrag mellan Scanias produktionsanläggningar – startade 31,7-meters testerna år 2015. Varje dag körs två 31,7 meter långa ekipage nästan 600 kilometer från företagets huvudfabrik i Södertälje över Malmö till Scanias fabrik i Nederländerna.

– Konceptet fungerar väldigt bra och är till nytta både för miljön och trafiksituationen, rapporterar verkställande direktören Jan Björklund, Scanias Transportlaboratorium. Med en nyttolast på cirka 73 ton sparar vi 25 procent i bränslekostnader med samma procentuella minskning av koldioxidutsläppen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*