annons
Hem » Notiser » Sebastian vann i Skövde
  • <p>Tre nöjda pristagare i Skövde; Robin Andersson (2), Sebastian Lennartsson (1) och Alexander Friberg (3).</p>

    Tre nöjda pristagare i Skövde; Robin Andersson (2), Sebastian Lennartsson (1) och Alexander Friberg (3).

Sebastian vann i Skövde

Sebastian Lennartsson från Gränna vann den andra deltävlingen inför årets yrkes-SM. Kavelbrogymnasiet i Skövde var värd för tävlingen där transportelever från ett tiotal gymnasieskolor i västra Sverige deltog. Tisdagens tävling var den andra av fem regiontävlingar där vinnaren från varje region kvalificerar sig för yrkes -SM som i år avgörs i Umeå senare i vår.
    
    – Det här var verkligen inte något som jag räknade med, jag väntade mig att hamna någonstans i mitten av fältet, men det här trodde jag aldrig. Verkligen jätteroligt, säger en glad Sebastian Lennartsson som till vardags är elev på TTC – Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.
    
    Sebastian fick en drömstart i tävlingen med toppresultat i de första momenten – sparsam körning i simulator och backning med bil och släp – innan krankörningen höll på att ställa till det.
    
    – Då blev det lite nervöst men det redde ut sig till slut.
    
    Att vinnaren är bra på backning med bil och släp kanske inte är så konstigt då han kommer från en släkt med många lastbilschaufförer i leden.
    
    På andra plats kom Robin Andersson Sunnerbogymnasiet, Ljungby och på tredje Alexander Friberg, Viskastrandsgymnasiet, Borås.
    
    Tävlingsledare Bo Lindman från arrangören TYA – Transportfackens yrkes och arbetsmiljönämnd, var enligt ett pressmeddelande nöjd med dagen.
    
    – En spännande tävling där det länge var oklart vem vi skulle få se överst på pallen. Kul dessutom att flera lokala organisationer och representanter från näringslivet var här och visade upp sig. Tävlingen handlar inte bara om att få fram landets skickligaste transportelev utan har också som syfte att få fler ungdomar att få upp ögonen för transportbranschen.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*