annons
Hem » Notiser » Sex månaders fängelse för rattfull lastbilsförare i Nynäshamn

Sex månaders fängelse för rattfull lastbilsförare i Nynäshamn

Den lettiske långtradarchauffören som i augusti körde över kajkanten ner i vattnet vid Gotlandskajen i Nynäshamn, döms av hovrätten till sex månaders fängelse. Vid olyckan hade föraren 2,34 promille alkohol i blodet.
Nynäshamns Posten rapporterar att testerna visade att lastbilsföraren en timme efter olyckan hade 2,34 promille alkohol i blodet, och han minns ingenting av händelsen. Han dömdes i september av tingsrätten till sex månaders fängelse för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.
Den lettiske lastbilsföraren överklagade domen till hovrätten, som nu gör samma bedömning som tingsrätten. Straffet blir därmed sex månaders fängelse.
Mannen har suttit häktad i väntan på dom.
Trailer.se rapporterade i augusti om att den nu dömde lettiske lastbilsföraren körde över kajkanten i Nynäshamn med sitt lastbilsekipage vid halv tio tiden på fredagskvällen, den 21 augusti i år.
Lastbilsföraren som framförde fordonet räddades av personer som bevittnade händelsen. Vittnen till olyckan säger till Nynäshamns-Posten att de hörde en smäll som orsakades av att två grindar forcerades av det trailerekipage som hamnade i vattnet. Därefter såg vittnet hur lastbilen gjorde en skarp sväng på kajen och hur det slog gnistor när lastbilsföraren svängde. Därefter försvann trailerekipaget över kajkanten.
Vittnen till olyckan sprang sedan till kajen där de tog fram en stege och en livboj som de kastade till föraren som var i vattnet. Lastbilsföraren lyckades själv kunna ta sig ur förarhytten.
Dagen efter olyckan kunde räddningsmanskap med hjälp av en kranbil och dykare i vattnet bärga trailerekipaget.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*