annons
Hem » Notiser » Sju gymnasieskolor gör upp om att bli ”Årets Transportskola”

Sju gymnasieskolor gör upp om att bli ”Årets Transportskola”

För tredje gången är det dags att göra upp om TYA:s utmärkelsen ”Årets Transportskola”. Sju skolor gör upp om titeln.

Enligt ett pressmeddelande från TYA är det många skolor med inriktning transport som har utvecklat egna koncept, idéer och lösningar för att nå ett bra resultat vid examensdagen. Innovationsförmågan är stor både vad det gäller pedagogik och metodik. Det är detta TYA vill uppmärksamma med utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.

– De finalklara skolorna är var och en duktiga på sitt sätt att utbilda framtidens lastbilsförare. Vi skulle vilja ge alla sju skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen, säger Lasse Holm på TYA i pressmeddelandet.

Finalklara skolor:

  • Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå
  • Arlandagymnasiet, Märsta
  • Bessemerskolan, Sandviken
  • Tegelbruksskolan, Klippan
  • Vretagymnasiet, Vreta Kloster
  • Yrkesplugget, Uppsala
  • Älvdalens Utbildningscenter, Älvdalen

Med utmärkelsen vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket.

– I Sverige finns nästan 100 gymnasieskolor som har inriktning transport. Dessa utbildar 1600 nya förare varje år. De gör ett fantastiskt jobb varje dag och är värda all uppmärksamhet och uppskattning, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne delas ut till en skola varje år.

Utdelningen sker i samband med konferensen, Transportkompetens, 6 oktober i Stockholm. År 2015 tilldelades Viskastrandgymnasiet i Borås utmärkelsen och förra året blev det Jämtlands Gymnasium, Östersund.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*