annons
Hem » Artiklar » Snart säsongsstart för ”Vägens hjältar” i Kanal 5

Snart säsongsstart för ”Vägens hjältar” i Kanal 5

Under två säsonger har man kunnat följa Bärgarna och Vägassistansförarna på Falck i Kanal 5:s programserie ”Vägens hjältar” som handlar om dramatiken och hjältarna i den kaotiska Stockholmstrafiken. Två framgångsrika säsonger ledde till att ytterligare en säsong spelades in, och torsdagen den 16 november klockan 20.00 är det säsongspremiär.

Programserien skildrar de besvärliga trafiksituationerna som uppstår varje dygn i Stockholmstrafiken när en halv miljon fordon trängs i länet. Enligt ett pressmeddelande från Falck är årets säsong utökad till 11 avsnitt, jämfört med tidigare säsongers 8 avsnitt, där tittarna återigen får träffa Vägassistansförarna Benny, Soffan och Pelle samt bärgarna Denny, Linus H, Helge och Charles som i årets säsong får sällskap av ytterligare en hjälte – Linus Å.

– Att vi får möjligheten att visa upp både Falcks bärgares och vägassistansförares fantastiska arbete och samtidigt slå ett slag för hur viktigt det är med säkerheten på vägarna tycker vi är både bra och viktigt. Vi är människor som varje dag hjälper människor. I det arbetet är också säkerheten väldigt viktig. Våra hjältar har en riskfylld arbetsmiljö och vi vill uppmärksamma att de finns på vägarna för att hjälpa andra och att vi alla måste måna om trafiksäkerheten när vi åker förbi en plats där fordon står stilla och arbete pågår, säger Sofia Opitz, Marknadschef på Falck.

Förmodligen tack vare att arbetet har uppmärksammats i två säsonger av Vägens hjältar säger nu tv-programmets deltagare att de tycker att bilister visar mer respekt och tar det försiktigare när de åker förbi till exempel en olycksplats.

– Jag har märkt skillnad på framförallt lastbilar som håller en lägre hastighet förbi oss. Ibland går de till och med ut i andra körfältet och sänker också hastigheten för övriga bilister, det är positivt! Det kan fortfarande bli bättre men som sagt lastbilarna är överlag väldigt bra och jag är noga med att göra tummen upp och tacka de som verkligen visar hänsyn genom att sakta ner, säger Soffan på Falck Vägassistans.

Vägens hjältar visas torsdagar klockan 20.00 på Kanal 5 och på dplay.se där även tidigare säsonger finns.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*