annons
Hem » Artiklar » Speditörer lämnar åkeri efter avslöjande om slumläger
Danska politiker skärper kraven efter Kurt Beier-affären.

Speditörer lämnar åkeri efter avslöjande om slumläger

Efter avslöjandet om det läger där chaufförer från Filippinerna och Sri Lanka bodde under slumliknande förhållanden lämnar nu flera speditörer Kurt Beier Transport A/S. Enligt den danska tidningen Jyske Vestkysten var Leman först ut att säga upp sitt avtal med åkeriet. Därefter har även Nagel Group sagt upp samarbetet. Enligt danska Lastbilmagasinet kommer avslöjandet även ha konsekvenser för åkeriets samarbete med Blue Water och N&K Spedition.

– Vi tar självklart avstånd från det vi har blivit presenterade för. Det ser inte bra ut och kommer att få konsekvenser för vårt samarbete, säger Jan Hjortlund Hansen som är kommunikationsansvarig hos Blue Water.

Beskedet från N&K Spedition är ungefär det samma enligt Lastbilmagasinet.

Enligt en artikel från onsdagen kommer företagets vd Martin Gade Gregersen att besöka lägret i veckan för att bilda sig en egen uppfattning.

– De förhållanden vi sett tar vi naturligtvis skarpt avstånd ifrån. Det får konsekvenser för vårt samarbete om förhållandena visar sig vara som det vi sett på foton, men vi vill skapa oss ett eget intryck innan vi går vidare, säger Martin Gade Gregersen till Lastbilmagasinet.

Tidningen påpekar dock att lägret redan rensats och undersökts av polisen så vad som finns kvar att se är oklart.

Martin Gade Gregersens inställning tycks dock vara något splittrad. I en artikel från fackförbundstidningen Fagbladet 3F som publicerats idag säger han att man tänker fortsätta sitt samarbete med Kurt Beier Transport.

– De förhållanden som jag har sett att de bor under är okej. De har toalett och bad och en säng att sova i, säger han.

Att chaufförerna kör för en bråkdel av vad en dansk chaufför skulle tjänat har N&K Speditions vd Martin Gade Gregersen inga problem med.

– Kurt Beier följer gällande lagstiftning och det är den enda jag förhåller mig till. Det är klart, att om Kurt Beier eller andra samarbetspartners inte följer lagen, då har vi ett problem, säger han till Fagbladet 3F.

 

 

Läs mer:

Filippinska chaufförer bor i slumliknande läger i Danmark

Polisen genomsöker åkeri efter bevis för människohandel

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*