annons
Hem » Notiser » Stendörren och Kilenkrysset öppnar Stockholm Väst Logistik

Stendörren och Kilenkrysset öppnar Stockholm Väst Logistik

Stockholm Väst Logistik är namnet på det nya logistikcenter som Stendörren och Kilenkrysset skapar i ett 50/50 joint-venture bolag.
Stockholm Väst Logistik tillförs cirka 400 000 kvadratmeter planlagd mark i Nygårds industriområde i Upplands-Bro kommun. En del av marken är till stor del redan bebyggd med Coops centrallager för kolonialvaror.
– Det unika läget med egen järnvägsanslutning till stambanan och närheten till E18 ger fantastiska möjligheter att skapa ett mycket attraktivt logistikläge i Stockholms absoluta närhet, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin. Vi har möjlighet att bygga cirka 200 000 kvadratmeter nya lokaler i området inom befintlig detaljplan. Järnvägsanslutningen och den nya trafikplatsen med ny motorvägsavfart från E18 som leder rakt ned till Nygårds industriområde ger oss möjlighet att skapa en flexibel kombiterminal för framtidens krav på snabba leveranser. Den erfarenhet som Kilenkrysset med Jan Persson och hans team har inom logistik är mycket värdefullt för vårt gemensamma joint-venture.
Jan Persson, Kilenkryssets grundare och ägare, gläds också över samarbetet.
– Vi vet styrkan i området, vår mark vid E18 Brunna har haft väldigt hög efterfrågan, säger han. Genom att få tillgång till järnvägsanslutning kan vi bygga en kombiterminal för ankommande och avgående gods från området vilket vi har mycket positiv erfarenhet av från Rosersberg.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*