annons
Hem » Artiklar » Stor Scania-satsning på serviceanläggningar
Berners Tunga fordon i Sundsvall har nu en byggnad på cirka 8000 kvadratmeter och i verkstaden finns det tio helskepp som är 36 meter långa

Stor Scania-satsning på serviceanläggningar

Det pågår en rejäl satsning på Scanias serviceanläggningar runt om i Sverige enligt ett pressmeddelande från företaget. Vid årsskiftet var de nya lokalerna i Åmål klara och i april öppnades en ny och modern anläggning i Norrtälje. I september invigdes Berners Tunga fordon tillsammans med Berners Volkswagen Transportbilar en stor lastbils- och transportbilsanläggning i Sundsvall.

Berners har nu en byggnad på cirka 8000 kvadratmeter och i verkstaden finns det tio helskepp som är 36 meter långa. Här vill man också minimera miljöpåverkan, med att exempelvis det slutna vattensystemet i anläggningens lastbilstvätt tar rätt på alla kemikalier och föroreningar och rengör och återanvänder vattnet per automatik.

– Vi är stolta över vår nya anläggning och vill så klart visa upp våra fina och ljusa lokaler, säger Lina Olsson, ansvarig marknadsstöd, på Berners Tunga Fordon, i pressmeddelandet.

Den sjätte november invigde Scania-återförsäljaren Norrlands Bil sin nya anläggning i Kiruna, den nordligaste Scania-anläggningen i landet. Den nya verkstaden är på 1200 kvadratmeter och har sju arbetsplatser.

Utöver dessa är det fler nya serviceanläggningar på gång, några av dem är nästan färdigbyggda. Det är Börjessons lastbilar i Kristianstad och Arvers anläggning i Norrköping som har invigning av nya och moderna lokaler i slutet av året. Nästa år har Arver även invigning av en ny anläggning i Eskilstuna.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*