annons
Hem » Artiklar » Stulen lyxbil hittad i lastbil – nu åtalas chauffören och kumpan
Foto: Polisen

Stulen lyxbil hittad i lastbil – nu åtalas chauffören och kumpan

En kväll i mitten av november hittades en stulen BMW X6 i en lastbil utanför Växjö. Bilen hade stulits föregående natten i Vimmerby men tack vare att den var utrustad med spårningssändare kunde polisen snabbt lokalisera bilen. I samband med detta greps den 40-årige lastbilschauffören samt en 36-årig medbrottsling. De båda männen som är polska medborgare åtalas enligt Smålandsposten inom kort för grovt häleri och förberedelse till stöld.

Polisens egna bild från gripandet av de båda misstänkta männen.

– Om 40-åringen har någon anställning som chaufför eller inte kan vi inte svara på. Klart är i alla fall att han har yrkeskunskap som lastbilschaufför, säger Carl Tobiazon vid utredningssektionen för grova brott i Växjö till Trailer.se.

Männen är kända av polisen sedan tidigare och misstänks ingå i en liga som specialiserat sig på att stjäla bilar som snabbt förs ut ur landet. Under utredningens gång har polisen bland annat hittat en lista på ett 70-tal lyxbilar i södra Sverige med registreringsnummer, ägarens adress samt noteringar om bland annat larm.

Den 36-åriga mannen dömdes i höstas för förberedelse till grov stöld. Den gången yrkade åklagaren på utvisning vilket domstolen inte biföll. Åklagaren kommer nu göra ett nytt försök och kräva utvisning av både 36-åringen och lastbilschauffören.

Rättegången inleds i Växjö tingsrätt den 21 februari

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*