annons
Hem » Notiser » Suez tar över Bengt Werpers Åkeri

Suez tar över Bengt Werpers Åkeri

Återvinningskoncernen Suez – tidigare Sita – växer i Dalarna och har ingått avtal om att förvärva anrika Werpers Åkeri i Rättvik.
Werpers Åkeri är verksamt inom återvinning av avfall och har 30 anställda samt egna fordon och sorteringsanläggningar.
– Werpers har funnits länge, har långa kundrelationer och gedigen erfarenhet av återvinningsbranschen, säger Mårten Widlund, vd i Suez i Sverige. Både Suez och Werpers har lång historik i Dalarna och tillsammans kommer vi kunna erbjuda kunderna fler tjänster och återvinningslösningar.
Bröderna Andreas och Erik Werpers är tredje generationens ägare av Werpers åkeri vars verksamhet har sin begynnelse 1929.
– Samgående med Suez innebär att vi kommer kunna erbjuda ett bredare sortiment av tjänster jämfört med i dag, vilket är en klar fördel för våra kunder, säger Andreas Werpers. Det blir också en miljövinst eftersom vi kommer kunna effektivisera systemen och transporterna bättre. Suez är ett seriöst företag med hög kompetens som vi själva känner att vi vill arbeta för. Genom att ingå i Suez kan vi snabbare förverkliga vår dröm om hur vi vill att återvinningsverksamheten i Dalarna ska utvecklas. För vår personal innebär det också större möjligheter att utvecklas när vi ingår i ett större företag, säger Andreas.
Lokal förankring och närvaro med lokala medarbetare är viktigt för Suez som sedan många år är etablerade i Dalarna med lokala kontor i Älvdalen och Mora.
­– Vi är mycket glada för detta avtal som blir ett bra avstamp inför en utökad satsning på vår verksamhet i Dalarna med omnejd, säger Mårten Widlund. Werpers är varmt välkomna till oss.
Planerat tillträde är den 1 december 2015.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*