annons
Hem » Artiklar » Logistik » Svensk Spedition certifierade mot ISO 9001 & ISO 14001

Svensk Spedition certifierade mot ISO 9001 & ISO 14001

– Vi ville få ordning och bygga en hållbar struktur, det var starten till det certifieringsarbete vi drog igång, säger Emilie Björkqvist, kvalitets- och miljöansvarig på Svensk Spedition, i en pressrelease från företaget. Dessutom började fler och fler kunder ställa krav på certifiering och då tog vi steget fullt ut och certifierade oss mot ISO 9001 & ISO 14001.

Svensk Spedition & Transport AB är ett transportbolag med säte i Växjö som fraktar styckegods, del- och hel last inom hela Sverige. Man använder egna fordon och samarbetar med noggrant kontrollerade underentreprenörer i hela landet.

Det började som ett enmans företag med en bil, ibland lastad med akut lass för kunder när deras ordinarie leverantör inte klarade av vissa transporter. I dag har företaget vuxit och erbjuder en bredd när det gäller transporter.

Arbetet med certifieringen var ”utmanande men väldigt lärorikt”, berättar Emilie Björkqvist. Och när frågan ställs om vilken den största nyttan av certifiering kommer bli säger Emilie: ” Vi kommer att ha en hållbar struktur och en verksamhet där det är ordning och reda. Ett verksamhetssystem som vi kan växa med.”

– Att se att allt har ett sammanhang som påverkar det faktiska resultatet är den viktigaste lärdomen vi gjort, fortsätter hon. Vi kommer att arbeta mer tidseffektivt och vara mer attraktiva för våra nuvarande och presumtiva kunder.

Fakta:

Svensk Spedition & Transport bildades 2012, har sitt säte i Växjö men verkar över hela landet, 8 anställda, omsättning 55 MKR. Utför transporter över hela landet, styckegods, hel- och dellaster.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*