annons
Hem » Notiser » Svenska Lastbilsåkares Förbund i startgroparna

Svenska Lastbilsåkares Förbund i startgroparna

Förra lördagen hade startgruppen i den nya intresseorganisationen för åkare – Svenska Lastbilsåkares Förbund – ett möte där det beslutades att man skulle fortsätta bildandet av organisationen trots att man inte kommit upp i det antal åkare och fordon som initiativtagarna hade önskat.
– Just nu väntar vi på att en hemsida ska bli färdig, säger åkeriägaren Håkan Alexandersson, som är talesperson för Svenska Lastbilsåkares Förbund till Trailer.se. Stadgarna är klara och kommer att spikas för ett år framåt. Nästa möte i startgruppen äger rum den 5 december och då hoppas vi att även ett antal politiker medverkar. Då kommer vi att informera de närvarande politikerna om den nya organisationen. Allt för att kunna påverka i rätt riktning så att vi får gehör för våra frågor.
Trailer.se har nyligen rapporterat om att ett antal åkerier från hela landet – främst från Västsverige – med åkarprofilen Håkan Alexandersson från Kungälv i spetsen är på väg att bilda en ny intresseorganisation för åkeriägare med namnet Svenska Lastbilsåkares Förbund.
Den nya organisationen som är under bildande kommer att vara aktiv med att driva frågor som är angelägna att komma tillrätta med. Håkan Alexandersson räknar med att den nya organisationen kan dra igång sin verksamhet den 1 januari 2016.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*