annons
Hem » Notiser » Svevia har fått nytt kontrakt för gatujouren i Stockholm

Svevia har fått nytt kontrakt för gatujouren i Stockholm

Trasiga vägräcken, påkörda vägmärken, eller en sopsäck som någon tappat från släpet på väg till återvinningen. Ärendena kan vara mycket skiftande i uppdraget som Svevia sköter för Stockholmstad. Svevia berättar nu i ett pressmeddelande att de kommer att fortsätta med det här i ytterligare fyra år.

Inte mindre än 10 000 ärenden per år kommer in till Svevia via Stockholm stad på olika skador eller hinder i Stockholmsmiljön som behöver åtgärdas. Kontraktet kallas för årsavtal för vägmärken men omfattar i själva verket mycket mer än bara vägmärken.

– Vi ersätter dagligen vägmärken runt om i Stockholm. Det är en stor stad, mycket trafik och det händer hela tiden saker. Vägmärken blir ständigt påkörda, men vi sätter ju också upp helt nya när det till exempel har byggts en ny parkeringsplats. Eller tillfälliga skyltar i samband med att någon del av stan ska stängas av vid stora evenemang som till exempel kungliga giftermål eller prominenta statsbesök, säger Nils Balstedt, Svevia.

I uppdraget ingår även att laga vägräcken och att ha gatujour.

-Gatujour betyder att vi ska rycka in och undanröja hinder eller saker som ligger i vägen där människor obehindrat ska kunna ta sig fram. Det är svårt att precisera mer än så då det verkligen kan vara allt möjligt. Vanligaste ärendena är nog ändå saker som tappats och som ligger i vägen för trafiken.

Uppdraget för vägmärken, vägräcken och gatujour har Svevia utfört åt Stockholm stad sedan 2010. Nu har ett nytt avtal för de kommande fyra åren slutits. Kontraktet är värt cirka 15 miljoner kronor per år.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*