annons
Hem » Arkiv taggar: Kvt-brott

Arkiv taggar: Kvt-brott

Åkeri riskerar 150 000 i företagsbot

I juli 2017 stoppades en lastbil som visade sig köra med manipulerad färdskrivare av polis i Piteå. Chauffören har enligt Piteå-Tidningen erkänt att färdskrivaren manipulerats och enligt åklagaren har åkeriet inte gjort tillräckligt för att förebygga brott. Det utländska åkeriet stäms nu på 150 000 kronor i företagsbot. Åklagaren yrkar även på att manipulationsutrustningen ska förverkas.

Läs mer »

Kort vila kostade körkortet

polis

En lastbilschaufför som stoppades av polis i Brunflo söder om Östersund på fredagen miste körkortet då det visade sig att mannen inte hållit tillräckligt lång dygnsvila. Enligt Östersunds-Posten ska mannen dessutom betala 4000 kronor i böter.

Läs mer »

Åkeri i Örnsköldsvik ska betala 46.000 efter KVT-fusk

Ett åkeri i Örnsköldsvik ska betala 46.000 i sanktionsavgifter efter brott mot kör- och vilotiderna. Detta efter att Transportstyrelsen gjort en kontroll av åkeriets färdskrivardata för perioden första januari till sista februari. Enligt Örnsköldsviks Allehanda upptäcktes ett flertal överträdelser mot kör- och vilotiderna. Bland annat hade daglig körtid överstigits samt att dygnsvilan vid ett par tillfällen varit otillräcklig. Åkeriet har ...

Läs mer »