annons
Hem » Notiser » Tanka HVO hos Volvos återförsäljare

Tanka HVO hos Volvos återförsäljare

Volvos återförsäljarnätverk satsar på att göra 100 procent HVO tillgängligt för fler. På tio orter kan man nu tanka det förnyelsebara bränslet hos Volvo Lastvagnars återförsäljare. HVO fungerar som vanlig diesel och minskar CO2-utsläppen upp till 90 procent.

 

Volvo Lastvagnar ser ett ökande intresse från både kunder och transportköpare. Den stora utmaningen är tillgängligheten, där bristen på tankställen varit ett hinder för de som vill använda ett alternativ till konventionell diesel.

 

– Vi hoppas därför att vår satsning på fler bränslestationer ska göra det enklare för de som vill bidra till minskad miljöpåverkan, säger Niclas Jonson, Servicemarknadschef på Volvo Lastvagnar i Sverige, i ett pressmeddelande.

 

HVO kan blandas med vanlig diesel utan problem och innebär inget behov av tekniska anpassningar eller förändrat serviceintervall.

 

Redan 2013 startade Volvo Lastvagnar tillsammans med Renova, DHL Freight och OKQ8 ett fältprov med sex Volvolastbilar för att se hur användningen av 100 procent HVO påverkar motorernas prestanda och komponenter. Lastbilarna kördes med Euro 5-motorer och rullade sammanlagt cirka 100 000 mil i kommersiell trafik under två år. Fältprovet visade att HVO fungerar utmärkt och kan användas under samma förutsättningar som vanlig diesel.

 

 

Orter där man kan tanka 100 procent HVO hos Volvo Lastvagnars återförsäljare:

 

Helsingborg, Volvo Truck Center

Hudiksvall, Bilbolaget Lastvagnar

Jönköping, Finnvedens Lastvagnar

Linköping, Tage Rejmes Lastvagnar

Stockholm Kungens Kurva, Volvo Truck Center

Stockholm Sollentuna, Volvo Truck Center

Västerås, Wist Last & Buss

Örebro, Tage Rejmes Lastvagnar

Örnsköldsvik, Wist Last & Buss

Östersund, Wist Last & Buss

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*