annons
Hem » Notiser » TIP Trailer har öppnat i Jönköping

TIP Trailer har öppnat i Jönköping

På senare tid har TIP Trailer Services öppnat nya moderna verkstadsanläggningar på strategiska platser i Norden. Den senaste uppgraderingen är Jönköping där bolaget har en toppmodern verkstad som invigdes den 12 maj i år.
Sedan kinesiska HNA Group tog över TIP Trailer Services 2013 har bolaget tillförts resurser och kapital för expansion, vilket har inneburit betydande investeringar i TIP-koncernen.
Och nu skördar TIP Trailer – och framförallt bolagets kunder, det vill säga åkeriägare och speditörer – frukterna av denna expansion.
– Vi har en klar målsättning om att utvidga verkstadsnätverket och investera i nya trailrar till vår fordonsflotta, säger Christian Petersen, vd i TIP Trailer Nordic till Trailer.se. Vi erbjuder leasing och service till trailerkunder i hela Europa. Vi har en flotta på 50 000 trailrar på europeisk basis och mer än 12 000 externa trailrar på servicekontrakt.
TIP Trailers toppmoderna anläggning i Jönköping består av 14 banor och en fullt utrustad servicebil.
– Jönköping är en strategisk logistik-knutpunkt och det känns riktigt bra att vi genom vår nya anläggning är redo att leverera service i toppklass, säger Christian Petersen.
Sedan tidigare finns TIP Trailer Services representerat i Sverige med egna serviceanläggningar i Göteborg och Helsingborg. Bolaget har dessutom moderna serviceanläggningar på strategiska platser i övriga Norden och Europa.
Genom TIP Trailers nyinvesteringar i både flotta och verkstadsnätverk i Sverige och övriga Norden förstärker bolaget sitt erbjudande till både befintliga och nya kunder avsevärt.
– Trenden i branschen är att åkeriägarna och speditörerna fokuserar än mer på deras kärnverksamhet, säger Christian Petersen. De efterfrågar i allt större utsträckning outsourcing av service och flottstyrning. Det är mycket viktigt för oss att ha ett brett och täckande nätverk av egna TIP-verkstäder i hela Norden. Samtidigt fokuserar vi också på att serva andras trailrar på våra verkstäder.
TIP Trailer Services kommer att ställa ut på Elmia Lastbil i Jönköping i slutet av augusti i år. Som en del av sin ambitiösa tillväxtstrategi, gör TIP tunga investeringar i nya trailrar till sin flotta samtidigt som man expanderar sitt europeiska servicenätverk. Detta och mycket mer ser TIP fram emot att få berätta om på lastbilsutställningen i Jönköping.
Dessutom kommer man som besökare att få chansen att se och höra om TIP:s utökning av sitt erbjudande. Skåpsläp och ”moving floor” trailrar är exempel på nytillskott i produktportföljen och man kommer visa upp dessa på plats.
– Vi upplever att det finns en ökande efterfrågan dels på skåpsläp, dels specialutrustning så som ”moving floor” och vi ser fram emot att få berätta mer om våra många olika erbjudanden, säger Martin Kvarnered, försäljningschef Sverige i TIP Trailer Services.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*