annons
Hem » Notiser » Titt på handdatorn låg bakom dikeskörning

Titt på handdatorn låg bakom dikeskörning

21-årige lastbilschauffören Simon Öder kastade ett öga på sin handdator – det var allt som behövdes för att han skulle tappa kontrollen över sitt fordon och köra i diket. Nu vill han varna andra för att göra samma misstag och uppmana till användande av bilbälte.

Simon kom körande på riksväg 40 förra veckan när han fick ett meddelande till sin handdator. Han sträckte sig bort för att kika på vad det handlade om och när han tittade upp igen märkte Simon att han höll på att tappa kontrollen på sin lastbil. I backspegeln såg han att släpet redan var på väg ner i diket.

– Jag fick göra det bästa av situationen och försöka bromsa ner hastigheten, säger han.

Mycket mer kunde han inte göra och det vältande släpet drog med sig lastbilen ner i diket. Simon blev hängande i bilbältet men tog sig snabbt loss och trillade ner mot dörren på passagerarsidan. Två personer som snabbt var framme vid det välta ekipaget hjälpte honom ut och Simon klarade sig undan olyckan utan några skador.

– Det är många tankar så här efteråt, det hade kunnat gå riktigt illa. Personen i ambulansen sa att om jag inte hade haft bälte på mig så hade jag lika gärna kunnat flyga ut ur passagerarrutan och klämmas mellan lastbilen och backen, säger Simon Öder till Göteborgs-Tidningen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan som blev en väckarklocka för den unge chauffören.

– Använd alltid bälte och är det så att man får ett meddelande eller något annat som distraherar i trafiken så skit i det för stunden. Den personen som har skrivit kan vänta några minuter tills man har kommit till nästa parkeringsplats, säger Simon.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*