annons
Hem » Notiser » TMA-bil påkörd – igen

TMA-bil påkörd – igen

För andra gången på knappt ett och ett halvt år har en chaufför som kör TMA-bil för TMA Örebro varit med om att hennes bil blivit påkörd när hon varit ute på uppdrag. Kvinnan var utkallad att skydda en bärgning av en lastbil på E18/E20 mellan Örebro och Arboga på torsdagsmorgonen. Medan hon var ute och satte upp skyltar för att spärra av ett körfält såg chauffören enligt Sveriges Radio P4 Örebro hur en lätt lastbil kommer körande utan att väja. Kvinnan hinner tänka att ”nu smäller det” och ser sedan lastbilen köra in i TMA-fordonet. Ingen människa kom till skadan vid incidenten.

Kvinnan som körde TMA-bilen var med om en liknande händelse i maj 2016. Då var det ett bil- och släpekipage från Bring som körde in i hennes TMA-bil. Den gången fick TMA-chauffören tillbringa en natt på sjukhus och Håkan Lundgren, vice vd på TMA Örebro, var skärrad.

– Man blir orolig för sina medarbetare. Man vill ju gärna träffad dem när man går hem på kvällen men när sådant här sker känns det som att man inte kan vara säker på att få göra det. Problemet är att folk inte tänker när de sitter bakom ratten, sa han till Trailer.se den gången.

Mikael Bertilsson som jobbar med arbetsmiljöfrågor på TMA Örebro konstaterar kallt att det hänt igen.

– Det händer incidenter hela tiden. Att Arbetsmiljöverket inte ser de här farorna är helt obegripligt, säger han till tidningen Transportarbetaren.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*