annons
Hem » Artiklar » Tomten i Bavaria åker MAN

Tomten i Bavaria åker MAN

Julen står för dörren och vi är många som vill önska många en riktigt God Jul! Trailers redaktion fick en julhälsning från tyska MAN. En hälsning som vi gärna vidarebefodrar till våra läsare. MAN har skickat ut sin egen tomte i en specialbyggd 480 hästars MAN TGX utrustad med 250 LED-ljuspunkter och lackad i julens röda färg.

MAN_Christmas_Truck_2014_02_width_300_height_225Bilen kommer att rulla i Bavaria till julaftons kväll och den stannar vid förskolor, julmarknader, barnsjukhus och barnbyar för att dela ut julklappar till barnen.

Jobbet att köra bilen går naturligtvis till tomten men envisa rykten gör gällande att MAN även ger tomten en hjälpande hand med körningen. Kanske han är mer van att hantera renspann än en stor trailerdragare, eller har han fullt upp som arbetsledare i tomtefabriken. Hur som helst så säger rykten att bilen först körs av utvecklingsingenjör Georg Haselberger från München. Han har setts prova tomtekläder.

Trailern och trailerdragaren har smyckats och utrustats av lärlingar på MAN Truck & Bus i München. De har ägnat tre veckor åt att bygga bilen som bland annat har en 200 meter lång julslinga med belysning och 250 LED som lyser upp MAN loggan i grillen.

2 kommentarer

  1. Hej
    Varför skriva ”Bavaria” som är latin och engelska. Använd i stället det svenska BAYERN

    • Som vanligt inom journalistiken, jobbar med synonymer eller låneord för att ge lite spänning i texten. I mina öron låter Bavaria lite mer sofistikerat, kanske lite mer jul än Bayern som låter mer fotboll, öl och BMW. Hur som helst, det viktiga var ju plasten och det gick ju fram.
      Vänligen: Stefan/Trailer

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*