annons
Hem » Notiser » Trafikpolisens roll saknas i skrift om polisens framtid

Trafikpolisens roll saknas i skrift om polisens framtid

Polisförbundet har gett ut en antologi med fjorton texter om polisens framtida utbildning, rekrytering, kommunikation och mycket annat. Trailer.se har läst antologin och kan konstatera att varken trafikpolisens roll eller hur yrkestrafiken ska kontrolleras uppmärksammas i boken. Detta trots larmrapporter tidigare i år om att det saknas tillräckligt med trafikpoliser för att övervaka trafiken i allmänhet och den tunga lastbilstrafiken i synnerhet
Polisförbundet framhåller att polisen som yrkesgrupp är ständigt aktuell och ofta omdiskuterad. Av det skälet har förbundet tagit fram antologin ”Blåljus i gryningen”. En antologi är en bok där flera författare har skrivit varsitt kapitel.
I antologin ”Blåljus i gryningen” vill Polisförbundet lyfta blicken och se på polisens uppdrag i ett längre perspektiv.
Polisförbundet konstaterar att omvärlden förändras och att polisen av det skälet måste förändras med den. Det vill Polisförbundet få belyst ur olika aspekter. Därför har förbundet bett en rad namnkunniga skribenter – politiker, professorer, journalister och poliser – reflektera över vad som är viktigt i polisens framtida uppdrag.
I antologin framhåller rikspolischef Dan Eliasson att han saknar en samlad samhällsstrategi med de vanligaste brotten. Säkerhetspolisens generaldirektör Anders Thornberg menar i boken att hans uppdrag främst är att arbeta med brott som ännu inte hänt. Anna-Lena Mann, krönikör och själv polis i yttre tjänst, beskriver de ljusa förhoppningar hon hade som polisaspirant, hur verkligheten sedan blev och hur hon vill förändra den. Göran Greider, poet och författare, vill se en polisiär kulturrevolution. Camila Salazar Atias, kriminolog och gängforskare, vill att man i grunden funderar över vilka som rekryteras till att bli poliser.
Polisförbundet uppmanar i boken till fortsatt diskussion om framtiden för svensk polis. Av det skälet kan gemene man skriva sitt eget inlägg om framtidens polis på www.framtidenspolis.se

Antologin innehåller fjorton texter om polisens framtida utbildning, rekrytering, kommunikation och mycket annat. Trots larmrapporter tidigare i år om att det saknas tillräckligt med trafikpoliser för att övervaka trafiken i allmänhet och den tunga lastbilstrafiken i synnerhet, så är trafikpolisens roll i stort sett bortglömd i Polisförbundets antologi!

En kommentar

  1. Polisförbundet Kommunikation/Hanna Hernefeldt

    Vi publicerar löpande nya texter på temat. Välkommen att skicka in ett bidrag!
    http://framtidenspolis.se/vad-tycker-du/

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*