annons
Hem » Notiser » Trafikverket varnar för fortsatta problem i Stockholm

Trafikverket varnar för fortsatta problem i Stockholm

Trafikverket meddelar att det fortfarande står övergivna personbilar och lastbilar på de stora infarterna till Stockholm. De vägar som berörs mest är E4 söderut/norrut, väg 73 (Nynäsvägen) och väg 222. Trafikverket har tillsammans med andra aktörer arbetat för fullt under natten med att få undan fastkörda fordon, men fortfarande kvarstå det fordon på vägen. Detta kommer att bidra till stora köbildningar när morgontrafiken startar. Trafikverket rekommenderar de som kan att lämna bilen hemma.

Det är extremt stora störningar i vägtrafiken i hela Stockholms län. På flera ställen står trafiken helt stilla och framkomligheten är väldigt begränsad. Orsaken är att stora mängder snö fallit i området. Mängden trafik tillsammans med det kraftiga och ihållande snöfallet har orsakat stora problem i vägtrafiken. Det är väldigt svårt att röja undan snön då både personbilar och lastbilar fastnar och blockerar vägarna så att plogbilarna inte kommer fram.

Trafikanterna uppmanas att vid absolut behov av bil planera sin resa i god tid. Utgå från att resan kommer att ta väsentligt längre tid än normalt.

Kort är uppmaningen till bilisterna i Stockholm:”Förbered dig för att hantera långa stopp i trafiken i kyla. Håll dig informerad via trafikaktörernas och din kommuns webbplatser (Trafikverket, SL, Swedavia). Följ den löpande rapporteringen exempelvis genom radio Stockholm och trafiken.nu. samt sl.se. Visa hänsyn, håll avstånd och ge dig inte ut i trafiken utan vinterdäck.”

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*