annons
Hem » Tidningspuffar » Trailer 2 2019

Trailer 2 2019

Trailer 2 2019 finns nu ute i butik, 108 sidor fullastade med allt som har med tunga lastbilar och åkeribranschen att göra. Åkerireportage, mässor, provkörningar, branschnyheter, ekonomi, politik och annan intressant information för dig som är åkare, lastbilschaufför eller som på annat sätt jobbar med tunga lastbilar. Vi skriver både om nytta och nöje.

I detta nummer har vi dessutom Tema Skog, ett 27 sidor stort temablock med allt som rör transporter i skogsbranschen. Här nedan presenterar vi några exempel ur innehållet i senaste Trailer.

TEMA SKOG. I vårt fullmatade temablock kan du läsa om allt som har med skogstransporter att göra. Bland annat om en Mercedes Arocs med turboretarderkoppling.

 

GULDKORN. Lutande ramper i samband med lossning av flottvirke och hopskjutbara släp från slutet av 1960-talet. Det är några av de historiska guldkorn som vi plockat fram.

FILKÖRNING. Lindströms Transport i Luleå har hållit sig i samma fil sedan 1950-talet. VD är idag Andreas Lindström. Det handlar i huvudsak om utkörning av mejeriprodukter.

FÖRSVARET. Nu är det dags för nya tunga lastbilar i vår militärorganisation. Trailer har tittat närmare på de sexhjulsdriva tungdragarna från tyska MAN.

PÅ FÄRJAN. Finnlines har två färjor i daglig trafik mellan Kapellskär och Nådendal. Målgruppen är alla åkerier som trafikerar länderna öster om Östersjön.

FASTKOPPLAT. Polfärskt i Stockholm kör distribution med fiffiga fordonskombinationer som ger hög nyttolast för chaufförer med BE-behörighet.

GAS-VOLVO. Volvo hör till de tillverkare som har gasdrivna lastbilar att beställa. Trailer har kört en FH460 4×2 LNG med Euro 6-motor för flytande naturgas.

UNIK. Bjørn Undheim kör en unik Scania T730 tungdragare med dubbla framaxlar för Stangeland i Stavanger, Norge. Tungdragaren tog två år att färdigställa.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*