annons
Hem » Notiser » Turkisk chaufför fick snabb dom i Danmark

Turkisk chaufför fick snabb dom i Danmark

En 47-årig turkisk chaufför tvingas skaka galler i 30 dagar efter att ha fällts av domstolen i Kolding under tisdagseftermiddagen. Han fälldes för att ha hjälpt till att bryta mot brottslagens § 175. Det är ett avsnitt som handlar om att ge falsk information i ett dokument. Den 47-årige föraren utvisas samtidigt ur Danmark efter att ha avtjänat sitt straff med ett förbud mot tillträde i 6 år.

Fallet började 16 April 2018 när Tungvogncenter Syd stoppade en turkisk lastbil vid rastplatsen Skærup Vejle.

– Föraren visade ett körtillstånd och en fraktsedel som dokumenterade att han hade kört med varor från Turkiet till Danmark för en patrull från Tungvogncenter syd, men en närmare undersökning visade ganska snabbt att det inte kunde vara rätt, förklarar specialåklagaren Pernille Moesborg från Sydöstra Jyllands polis. Föraren blev därför redan dagen efter ställd inför en rättegång. Chauffören dömdes för att ha visat förfalskade dokument.

– Och när den turkiska föraren visade sig vara skyldig, kunde han dömas omedelbart och han fick därefter ta del av domen, säger Pernille Moesborg.

Den 47-årige föraren fängslades efter domen och måste tillbringa de 30 dagarna i fängelset tills han kan utvisas från landet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*