annons
Hem » Notiser » Tusentals medarbetare kan tvingas lämna DSV

Tusentals medarbetare kan tvingas lämna DSV

Inom DSV-koncernen pågår integrationen av amerikanska logistikjätten UTi och som en konsekvens av detta kommer ”några tusen medarbetare” att varslas om uppsägning.
Det framhöll DSV-koncernens finansdirektör Jens Lund till Shipping Watch under torsdagen i samband med att DSV:s delårsrapport presenterades.
Trailer.se har tagit del av DSV-koncernens delårsrapport för årets första kvartal som presenterades på torsdagen. Av delårsrapporten framgår att förvärvet av UTi Worldwide blev komplett den 22 januari i år och från det datumet ingår UTi:s räkenskaper i DSV-koncernen.
Vid förvärvstillfället hade UTi cirka 21 000 medarbetare på mer än 300 platser i 58 länder över stora delar av världen.
UTi har stark närvaro i Nordamerika och en marknadsledande ställning i Sydafrika. Bolaget har även nätverk i Asien-Stilla Havsområdet och Europa.
UTi:s divisioner integreras nu i DSV:s divisioner genom att UTi:s division Freight Forwarding integreras i DSV:s divison Air & Sea, UTi:s division Contract Logistics ingegreras i DSV:s Solutions-division och UTi:s Distribution-verksamhet integreras i DSV:s Road-division.
Samordningseffekter i form av reducerat medarbetarantal och samordnade administrativa funktioner och transportupplägg kommer att uppstå i samband med att UTi:s verksamhet integreras i DSV – en process som nu pågår.
DSV-koncernens CEO och koncernchef Jens Björn Andersen framhåller i en officiell kommentar till delårsrapporten att förvärvet av UTi har varit i fokus under det första kvartalet 2016.
– Vi övertog bolaget i slutet av januari och vi är nu i full gång med integrationen, säger han. Vi har fått en bra start och processen fortlöper planenligt. Det är extremt viktigt att vi under denna fas tar väl hand om våra kunder – något vi har lyckats med och det är något vi följer tätt. UTi har som väntat bidragit med en förlust under årets första månader, men den övriga DSV-verksamheten har fortsatt god utveckling. Sammanlagt är vi mycket nöjda med att leverera ett rörelseresultat för kvartalet som är i nivå med det senaste året.
DSV-koncernens resultat före räntor och skatt (EBIT) för årets första tre månader uppgick till motsvarande cirka 841 miljoner svenska kronor (643 miljoner danska kronor), vilket är en förbättring jämfört med motsvarande period förra året (838 miljoner svenska kronor/641 miljoner danska kronor)
DSV-koncernen redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2016 på motsvarande cirka 305 miljoner svenska kronor (233 miljoner danska kronor), vilket är något högre än förväntningarna.
DSV-koncernen redovisar en omsättning för årets första kvartal på motsvarande cirka 20,0 miljarder svenska kronor (15,3 miljarder danska kronor).

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*