annons
Hem » Notiser » UPS växer i Jönköping

UPS växer i Jönköping

På tisdagen invigde UPS sin nyligen uppdaterade och utbyggda paketsorteringsanläggning i Jönköping. Invigningen innebär ytterligare ett steg för UPS satsning i Europa där logistikjätten ska investera 17 miljarder svenska kronor i sitt europeiska transportnätverk fram till 2019. Paketsorteringsanläggningen är nu dubbelt så stor och har den senaste tekniken vilket innebär en fördubblad sorteringskapacitet.
– Jönköping har en idealisk position i södra Sverige och är en stark strategisk knutpunkt, nära till stora distributionscentraler, säger Chema Odriozola, vd i UPS Norden. Vi expanderar för att tjäna det växande behovet hos våra kunder och för att kunna fortsätta, att på ett tillförlitligt och effektivt sätt, ansluta dem till destinationer i Sverige, Europa och övriga världen.
Den utbyggda sorteringsanläggningen är en del av UPS pågående satsning i Europa. Logistikjätten ska investera 17 miljarder svenska kronor i sitt Europeiska transportnätverk fram till 2019. Den nyinvigda anläggningen har fördubblats i storlek samt sorteringskapacitet, från cirka 2 000 kvadratmeter till 5 000 kvadratmeter och från 1 200 paket i timmen till 2 500 paket i timmen, vilket innebär att UPS nu står rustade för det ökade trycket. Den utökade driftytan innebär också plats för totalt 53 UPS-fordon som nu kan köra in i anläggningen och parkera för effektivare lastning och lossning.
Med sitt huvudkontor i Järfälla utanför Stockholm har UPS haft verksamhet i Sverige i snart 30 år. Anläggningen i Jönköping blir nu UPS näst största, sett till verksamhetsyta, i Sverige.
Tidigare i år lanserade UPS sitt svenska nätverk för tjänsten UPS Access Point. UPS Access Point ger upptagna konsumenter chansen att plocka upp och lämna av paket vid lämpliga platser när det passar deras schema.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*