annons
Hem » Artiklar » Utvidgad Fleet Care för Scania

Utvidgad Fleet Care för Scania

Scania Fleet Care with Uptime Guarantee är en utvidgning av tjänsten Fleet Care. Tjänsten ger lastbils- och bussåkerier möjlighet att fokusera på sin respektive kärnverksamhet samtidigt som Scania svarar för underhåll och reparationer.

Den nya tjänsten inriktas framför allt på att säkerställa en avbrottsfri verksamhet. Lastbilsåkerier och bussoperatörer kan välja den kritiska tid för tillgänglighet som de önskar uppnå. I städer, till exempel, kan åkerier som transporterar varor till detalj- och dagligvaruhandeln välja 100 procent tillgänglighet måndagar till fredagar klockan 06:00–18:00. Scania kommer då att säkerställa att allt underhåll och alla reparationer genomförs på vardagskvällar, nätter samt under helger.

Skräddarsydd för tillgänglighet

Tjänsten har utvecklats specifikt för de verksamheter som är beroende av tillgänglighet med bestämda tidsluckor och högt dagligt fordonsutnyttjande, bland annat bränsletransporter, stadsbussar och företag med tydliga säsongsvariationer som turistbussoperatörer.

– Vi ger kunderna ett brett erbjudande att kunna bestämma vilka timmar som är viktigast för dem, alltså då de skapar vinst, säger Claes Åkerlund, chef för Scania Service Concepts. Tjänsten kan precist utformas för deras affärsbehov och när deras verksamhetsbehov är som störst.

Åkeriansvariga på Scania

Varje Fleet Care with Uptime Guarantee-avtal kommer därför att individuellt skräddarsys och diskuteras fram. Scania kommer fortlöpande att följa tillgängligheten och automatiskt kompensera kunderna för varje avvikelse från de överenskomna villkoren.

Den åkeriansvariga vid Scania tar fullt ansvar för att planera underhåll , förebyggande reparationer och andra reparationsåtgärder. Denna får en överblick av kundernas fordonsflottor och kan planera verkstadsåtgärder som motsvarar tillgänglighetskraven.

– Fördelen för åkerierna är att de exakt kan dimensionera sina fordonsflottor med hänsyn till transportuppgiften och därmed undvika dyr överskottskapacitet för att klara oplanerade störningar.

Bättre totalekonomi

Scania Fleet Care with Uptime Guarantee erbjuds för alla bussar med Scaniachassier. Alla lastbilar som är uppkopplade mot Scania Fleet Management kan också utnyttja tjänsten. Scania Fleet Care with Uptime Guarantee erbjuds på utvalda europeiska marknader från november 2017 med fortsatt utrullning under de kommande månaderna.

Scania Fleet Care lanserades 2014 och används idag av kunder runtom i världen.

– Tillgänglighet är en kritisk parameter för att nå en bra totalekonomi. Med denna utvidgade tjänst kan åkerier vara säkra på att deras fordon alltid är tillgängliga när de behövs som mest, avslutar Claes Åkerlund.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*