annons
Hem » Notiser » Bränsleeffektivaste föraren korad

Bränsleeffektivaste föraren korad

Hela tjugoåtta finalister från hela världen tävlade om titeln “Världens bränsleeffektivaste förare” i Volvo Lastvagnars tävling Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge 2016. Vinnare blev Tomáš Horčička från Tjeckien. I årets tävling gällde det att köra riktigt snålt, men också tidseffektivt, då både bränsle och tid var utslagsgivande.

Tävlingen som avgjordes på Volvo Demo Center i Göteborg samlade förare från tjugoåtta nationer som kvalificerat sig bland totalt 12 000 tävlande i 42 länder. I tävlingen kördes en Volvo FH runt en 6.9 km lång avstängd bana med så lite bränsle som möjligt. I årets tävling hade man lagt till en ytterligare utmaning; att klara banan inom en given tid, där man kunde få extra poäng för varje sparad sekund.

– Att klara leveranstider är kritiskt för dagens transportörer. Genom att lägga till den nya tidsparametern blir körningen i tävlingen mer lik och relevant för förarnas dagliga arbete. För att vinna måste man köra exceptionellt välplanerat, framåtblickande och på ett bränsleeffektivt sätt, säger Ricard Fritz, produkt- och försäljningsdirektör på Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

Bland det tjugoåtta förarna, tog sig Stanislav Martynov från Ryssland, Emir Salihović från Bosnien Herzegovina, Tomáš Horčička från Tjeckien och Kjetil Dale från Norge till finalen. Till sist var det Tomáš Horčička som tog hem titeln.

– Att vinna Drivers’ Fuel Challenge betyder allt för mig och genom att jag är både lastbilsförare och åkeriägare, vet jag hur viktig bränsleeffektiv körning verkligen är, säger Tomáš Horčička i pressmeddelandet.

Förutom att kunna titulera sig som ”världens bränsleeeffektivaste förare”, får vinnaren även en VIP-resa för två till valfri formel 1 tävling.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*