annons
Hem » Artiklar » Världsunik Scania med nos

Världsunik Scania med nos

Många anser att en riktig lastbil ska ha V8 och nos. Det förstnämnda är tämligen enkelt att lösa men det sista är lite svårare. Åtminstone om man vill ha en något så när ny bil. Om man nu inte råkar heta Hendrik Vlastuin och ha specialiserat sig på att bygga om och styla lastbilar förstås.

Hendriks firma – Vlastuin Truck & Trailer service BV, beläget mitt i Holland – har de senaste åren byggt om ett knappt 50-tal Scanior till nosbilar. Senaste bygget är en Scania ur den nya generationen, en S730.

Grunden är en treaxlig dragare där man flyttat bak hytten och byggt en nos kring motorn. Man har försökt använda så mycket originaldelar och -teknologi som möjligt. Exempelvis har man bevarat originalbilens grill för att säkerställa motorns kylning och få en utgångspunkt för designen.

Byggnationen som påbörjades i december presenterades förra veckan och reaktionerna lät inte vänta på sig. Enligt Hendrik Vlastuin har man redan fått ett antal förfrågningar om fler byggnationer så det kommer sannolikt efterföljare till den unika Scanian – som åtminstone i nuläget lär vara den enda i sitt slag i världen.

2 kommentarer

  1. Har för mig att även han som kör Barksand lät bygga en nosbi,l visa den.

  2. Bengt Forsgårds åkeris nosbygge är mycket snyggare i fronten än denna scania !!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*