annons
Hem » Notiser » Vehco lanserar global tävling i sparsam körning

Vehco lanserar global tävling i sparsam körning

När Vehco nu lanserar den femte generationen av sitt system för Fleet Management bjuds kunderna in för att delta i en global tävling inom sparsam körning. Tävlingen baseras på ett index där alla förare kan följas upp och jämföras på ett rättvist sätt. Just nu är Forslunds Bulktransporter bästa svenska representant på en femteplats.

Enligt ett pressmeddelande var ”Sparsam Körning” en av de viktigaste funktionerna redan när Vehco började utveckla system för Fleet Management 2001. I Vehcos 5 finns indexet för sparsam körning med i en nya användarvänlig instrumentpanel (dashboard). Indexet baseras på förarens sammanlagda körbeteende och grundar sig på de sex befintliga parametrar: överhastighet, tomgång, nollgas, utrullning, bortbromsad energi och kraftig inbromsning.

Det nya indexet är enkelt att använda för att jämföra förare och företag. Av denna anledning bjuder nu Vehco in alla sina kunder att delta i den globala tävlingen i sparsam körning. Tävlingen startade på transportmässan SITL i Paris den 15 mars. Varje deltagare kan följa sina poäng i en ny instrumentpanel i Vehcos kontorsapplikation WebOffice. Ledarna för varje land presenteras sedan på en resultattavla på Vehcos webbplats.

– Vi känner oss mycket stolta över den här tävlingen. Vi hoppas att våra kunder kommer anta utmaningen och ytterligare förbättra sitt körbeteende för minskad bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan. Det har varit spännande att utveckla det nya indexet och använda vår omfattande erfarenhet att göra det så kraftfullt som möjligt, säger Vehco Co-grundare och produktägare, Magnus Gunnergård, i pressmeddelandet.

Resultattavlorna på Vehcos webbplats uppdateras varje vecka och både deltagare och följare kan kommentera resultaten på Vehcos sociala nätverk på Linkedin och Facebook . I slutet av året kommer det att finnas en prisutdelning för de mest framgångsrika företagen i tävlingen. Just nu leder franska Laport tävlingen. Bästa svenska representant är Forslunds Bulktransporter som ligger på femte plats.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*