annons
Hem » Artiklar » Volvo FH för tuffa miljöer
Volvo FH tuffa miljöer
Volvo FH med nya stötfångare för tuffa miljöer

Volvo FH för tuffa miljöer

Volvo utökar nu sitt Volvo FH-erbjudande med en ny förstärkt stötfångare. Den förstärkta fronten ger lastbilen en robustare profil som gör den lämplig för mer krävande uppdrag, såsom anläggningsarbete och timmertransporter. Volvo FH med förstärkt stötfångare presenteras på Intermatmässan i Paris 20–25 april.

Den nya förstärkta stötfångaren för Volvo FH är tillverkad utifrån samma principer som fronten till Volvo FMX, som är byggd för just krävande anläggningsarbete. Hörnen och hasplåten tillverkas av 3 mm tjockt stål. Det fasta fotsteget ovanför hasplåten är integrerat i konstruktionen.

I och med att stötfångaren är placerad högre upp får lastbilen en bättre frigångsvinkel fram – över 20 grader på fordon med det extra höga anläggningschassiet som introducerades för Volvo FH 2014. Den certifierade bogseröglan av gjutjärn som klarar hela 36 ton erbjuds nu som fabriksmonterat tillval.

image

– Designmässigt låg utmaningen i att göra fronten robust, utan att påverka det visuella intrycket för mycket. Linjerna hos de kilformade stålhörnen sveper elegant mot stötfångarens mitt. Det ger en diskret men robust design, säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

För att stötfångaren ska kunna ta de första smällarna i tuffa miljöer har den utökats 132 mm framåt. Den ger därmed ett bra skydd för till exempel strålkastare och andra viktiga delar.

Den nya förstärkta stötfångaren som erbjuds till Volvo FH och Volvo FH16 premiärvisas för allmänheten på bygg- och anläggningsmässan Intermat i Paris (20-25 april 2015). På mässan visar Volvo dessutom nya Volvo FL 4×4 och innovativ teknik som Volvo Dynamic Steering.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*