annons
Hem » Artiklar » Volvo FH på två hjul
Volvo FH på två hjul under inspelning av Reality Road

Volvo FH på två hjul

I tredje avsnittet av Volvos tv-serie Reality Road körs en Volvo FH på två hjul på en testbana utanför Berlin. Stuntet görs i samband med filmningen av en scen till den musikvideo med artisten Mapei, som spelas in under seriens gång.

– Att köra på två hjul kräver enorm precision.  Fordonet måste luta exakt 45 grader, lutar det mindre faller det ner på fyra hjul igen. För föraren gäller det alltså att hålla kvar lastbilen i precis rätt vinkel, säger Peter Pedrero, stuntkoordinator, i ett pressmeddelande.

Förberedelserna för stuntet var rigorösa: Rampen som användes var 12,5 meter lång, 140 cm hög och exakt 30 grader för att lastbilen skulle komma i rätt vinkel, det vill säga 45 graders lutning. Bakom ratten satt stuntföraren Walter Melis, bland de främsta i världen på just tvåhjulskörning.

– Att köra på två hjul med en lastbil är bland det svåraste du kan göra. Jag måste vara väldigt koncentrerad när jag kör eftersom jag balanserar lastbilen med min vikt, jag ”kör med rumpan” så att säga, säger Walter Melis.

Tvåhjulsstuntet var inte bara en ingrediens i Mapeis kommande musikvideo, utan ingår också som en del i Volvo Lastvagnars kampanj för Volvo Trucks Services.

– Syftet med kampanjen är att visa på styrkan i Volvo Lastvagnars serviceerbjudande. Faktum är att vi tack vare våra uppkopplade tjänster kan kontrollera lastbilens hälsa i realtid, vilket också skedde genom hela stuntet. Genom bra information om lastbilens hälsa kan man planera sin service väl och därmed även säkra produktiviteten, säger Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Fakta om stuntet

Tvåhjulskörningen genomfördes på en stängd testbana utanför Berlin. För att säkerställa att inget gick fel under inspelningen fanns ambulanspersonal och ett stort team av stuntpersonal på plats. Stuntet föregicks av noggrann planering.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*