annons
Hem » Artiklar » Volvo stödjer skidskyttarna med en trailerdragare

Volvo stödjer skidskyttarna med en trailerdragare

Volvo Lastvagnar går in som partner till Svenska Skidskytteförbundet och VM som hålls i Östersund i mars, meddelar Volvo i ett pressmeddelande. Volvos bidrag till skidskyttarna är en Volvo FH540 i jubileumsutförande som Volvo överlämnade till förbundet.

 – Dragbilen är väldigt viktig för oss. Den är helt avgörande för att vallatrailern alltid kommer fram i tid till varje tävling. Vi är därför väldigt glada och stolta över att ha Volvo Lastvagnar som sponsor, säger Håkan Blidberg, marknadschef på Svenska Skidskytteförbundet.

Trailern består av högteknologisk vallningsutrustning och rymmer 100-tals par skidor för att säkerställa skidskyttecirkusens bästa glid oavsett förutsättningar. Här jobbar totalt sex personer och i ett låst rum sker de avgörande finjusteringarna som ska säkra medaljerna. Dit kommer bara några få invigda.

Magnus Backman, fordonsansvarig på Volvo Lastvagnar Sverige, lämnar över nycklarna till Kent Norell, vallachef för Skidskyttelandslaget.

– Vi vill vara först ut på snön på varje ny ort vi kommer till och då är vallatrailern oehört viktig. Den gör att vi kan sätta igång med förberedelserna på en gång, eftersom vi inte behöver bygga upp verkstaden i en vallabod. Det ger oss mer tid till förberedelser, vilket är jätteviktigt då konkurrensen är stenhård, säger Kent Norell, vallachef för landslaget.

 

Volvo Lastvagnar finns på plats med en utställningstrailer och många hängivna lastbilskunder vid VM i Östersund.

– Det finns många kopplingar mellan lastbilstransporter och skidskyttarna. Det gäller till exempel att minimera friktion och luftmotstånd samtidigt som nyttjandet av energi optimeras. Detta är en mycket spännande satsning för oss tillsammans med ett av världens bästa landslag, säger Johan Selvén, försäljningschef på Volvo Lastvagnar Sverige.

 

Fakta:

Volvo FH 540 i jubileumsutförande.

Dragbil 4×2

Jubileumsbilen innehåller de helt nya tilläggen till Volvo Dynamic Steering:

  • Volvo Dynamic Steering med Styrassistans. Här samverkar Volvo Dynamic Steering med lastbilens elektroniska stabiliseringssystem. När minsta tendens till sladd har identifierats aktiveras systemet och hjälper med lätta rattrörelser föraren att motstyra för att stabilisera fordonet.
  • Volvo Dynamic Steering med Körfältsassistans. Här samverkar Volvo Dynamic Steering med lastbilens körfältsassistans. När systemet identifierar att lastbilen riskerar att hamna utanför körfältet aktiveras styrningen och hjälper föraren att återta kursen. Behövs ytterligare assistans varnas föraren genom svaga rattvibrationer istället för varningsljud.
  • Volvo Dynamic Steering med Personliga inställningar. Individuell inställning av rattmotstånd för en personligt anpassad och bekväm körupplevelse.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*