annons
Hem » Notiser » VSV bygger framtidens skogsbil

VSV bygger framtidens skogsbil

Framtidens rundvirkesfordon är på gång hos VSV Frakt som nu startar upp ytterligare ett VSV Future-projekt. Den här gången handlar det om att möta framtidens krav på ny teknik, effektivitet, ergonomi/arbetsmiljö och trafiksäkerhet. Fordonet kommer att följas av en styrgrupp och mätas utifrån uttalade målsättningar i projektet.

 
Enligt ett pressmeddelande gör VSV detta projekt tillsammans med K & A Larssons åkeri Molkom.

 
– Vi behöver ta nya grepp för att locka ung kompetens till branschen. Det unika är att vi har fokus på ny teknik kopplat till arbetsmiljö och bygger fordonet utifrån det. Exempelvis kommer fordonet vara utrustat med en Hivisionkran och Com 90 bankar. I och med den här bilen ser vi en helhet som vi hoppas ska skapa en nyfikenhet på branschen. Vi behöver det för att vara med och konkurrera på arbetsmarknaden, säger Mattias Johansson, K&A Larssons åkeri i Molkom.

 
– VSV arbetar ständigt med att effektivisera och skapa mervärde för såväl kunder som åkare. De erfarenheter vi gör i våra VSV Future-projekt bidrar till att vi får en unik kompetens för att utveckla i branschen, säger Fredrik Söderström vd på VSV Frakt.

 

Fordonet beräknas vara i drift i slutet av mars.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*