annons
Hem » Artiklar » Wibax Logistics investerar i nya tankbilar
Wibax investerar i fem nya tankbilar under 2019.

Wibax Logistics investerar i nya tankbilar

Wibax Logistics investerar cirka 20 miljoner kronor i totalt fem nya tankbilar under 2019. Det innebär att företaget har en fordonsflotta på ca 50 tankbilar som levererar flytande kemikalier och biooljor till kunder, främst inom Pappers- och massaindustrin men även till övrig industri.

Wibaxkoncernen arbetar med handel och tillverkning av kemikalier och oljor, och Wibax Logistics sköter företagets transporter, med åtta terminaler i Sverige och en i Finland.

En del av företagets hållbarhetsarbete är att sälja logistikuppdrag åt andra företag och på detta sätt slippa tomma returtransporter. I Wibax hållbarhetsarbete ingår också att arbeta med fossilfria bränslen samt att öka nettolasten med fordon på 74 tons totalvikt för att minska antalet transporter. Av företagets senaste nyinvestering är det fyra tankbilar som har 74 tons totalvikt för leverans av kemikalier och biooljor. Den femte tankbilen är en gasbil för leverans av svaveldioxid.

– Vår ambition är att ha en modern och för uppgifterna väl anpassad fordonspark med hög effektivitet, leveranssäkerhet och med så låg miljöpåverkan som möjligt, säger Magnus Sundström, Managing Direktor Wibax Logistics AB i ett pressmeddelande.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*