annons
Hem » Notiser » YKB-utbildare anklagas för fusk

YKB-utbildare anklagas för fusk

Safeside education anklagas för att ha fuskat med YKB-utbildningarna. Just nu granskas företaget av Transportstyrelsen. Företaget själv anser inte att man begått några fel och Transportstyrelsen vill inte uttala sig om fallet då det pågår en utredning. Enligt Transportarbetaren ska det i alla fall handla om att företaget dragit ner på tid för de fem delkurserna som ska ta en dag vardera. Hos Safeside education har dessa istället tagit tio timmar plus ett telefonförhör enligt de uppgifter tidningen tagit del av.

Om företagets tillstånd återkallas har man rätt att överklaga detta till domstol. De som gått kurserna ska dock inte behöva drabbas.

– De chaufförer som har gått kurs hos företag som blivit av med tillståndet eller har varnats blir inte av med sin YKB, säger Transportstyrelsens Gunnar Holgersson till Transportarbetaren.

3 kommentarer

 1. ”De chaufförer som har gått kurs hos företag som blivit av med tillståndet eller har varnats blir inte av med sin YKB, säger Transportstyrelsens Gunnar Holgersson till Transportarbetaren”.

  Det är hur klart som helst att dessa chaufförer har haft kunskap om att de fem delmomenten i utbildningen ska ta sju timmar per moment. Att klara av alla på tio timmar i stället för 35 – vilket jag förmodar har skett med tanke på utformningen av artikeln – är ju ett sätt att slingra sig runt lagstiftningen och samtidigt få ett kompetensbevis som inte är giltigt.

  En läkare eller polis som gör sin vidareutbildning för att öka sin kompetens på mindre än en tredjedel av normal utbildning vill jag inte så gärna träffa på.

  Chaufförerna ska inte få behålla sin behörighet utan gå om utbildningen – punkt!

 2. Vänder man sig till en godkänd utbildare förutsätter man att denna genomför utbildningen på ett korrekt vis. Klart de som gått utbildningarna ska behålla sina intyg. Dessutom är YKB utbildningen sanslöst dålig.
  En som gått sina 35 timmar punkt och slut!

 3. Anders Jonsson

  Sören du låter som en missnöjd sosse,, YKB är en riktigt dåligt påhitt hur har vi klarat oss tidigare alla år som jag kört lastbil utan krav på YKB men det har fungerat alldeles utmärkt. En arbetsvecka åt skogen och en massa tusenlappar senare och dessutom ett sanslöst dåligt kursinnehåll. Nej lägg ner detta.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*