annons
Hem » Notiser » 100 procent biogas

100 procent biogas

Eon lanserar Biogas 100, en ny fordonsgasprodukt för transportsektorn. Till skillnad från Biogas 50, som innebär lika delar biogas och naturgas, är Biogas 100 helt förnybart. Biogas 100 är enligt ett pressmeddelande ett av de renaste drivmedlen på marknaden. För varje kilo som tankas, producerar Eon lika mycket ny ren biogas till sina tankstationer.

I praktiken är det inte säkert att gasen som tankas vid varje specifikt tillfälle består av 100 procent biogas. Men genom att bilisten gör ett aktivt val säkerställs att tankad volym fordonsgas blir producerad som biogas. Det ökar andelen biogas på marknaden vilket enligt Eon är bra för klimatet och ett viktigt led i omställningen till en fossiloberoende transportsektor.

För att garantera att Eon återför exakt den volym förnybar biogas till systemet som kunderna köper, tredjepartsgranskas både Biogas 100 och Biogas 50. Det innebär att en oberoende part, revisionsföretaget PwC, genomför kontroller för att säkerställa att produkterna tillförs rätt mängd biogas.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*