annons
Hem » Artiklar » 1,2 miljon i böter för olovlig godstrafik
dansk polisbil

1,2 miljon i böter för olovlig godstrafik

En dansk förre detta åkeriägare och dennes fru har tilldömts böter på sammanlagt 1,18 miljoner för olovlig godstrafik. Mannen dömdes för att ha drivit åkeriverksamhet under cirka ett år med fyra lastbilar utan nödvändiga tillstånd. Dessutom hade mannan inte lagrat data från färdskrivare och förarkort. För detta fick han 750 000 dkr i böter (motsvarande 1,04 miljoner skr).

Mannens fru dömdes för att ha tecknat leasingavtal för de fyra lastbilarna som mannen sedan använde i sin verksamhet. Rätten ansåg att kvinnan handlat grovt oaktsamt och dömde henne att betala 105 000 dkr i böter (motsvarande 145 000 skr).

Även företaget hade åtalats men då detta gick i konkurs i januari kunde inte detta ställas till svars.

Fallet har utretts av Tungvognscenter Syd som under 2016 fick information om att verksamheten i åkeriet pågick utan tillstånd. Fallet eskalerade då en av åkeriets bilar stoppades i april. Polisen lyckades hitta rätt på ytterligare tre bilar som rullade i åkeriet och man kunde konstatera att fordonen varit i trafik i ett års tid.

Enligt ett pressmeddelande från den jylländska polisen beslagtogs de fyra lastbilarna för att sätta stopp på den olagliga verksamheten.

Både åkaren och hans fru har förklarat sig oskyldiga men vittnesmål från bland annat 12 av chaufförerna som kört lastbilarna överbevisade rätten om de tilltalades skuld.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*