annons
Hem » Artiklar » 120-130 mil per dygn och bara några timmars vila

120-130 mil per dygn och bara några timmars vila

Efter ett inlägg 2019- 08-15 där Polisen väst uppmanade följare på Facebook att ”tipsa polisen” fick de in ett tips om ett svenskt åkeri som fuskade med kör och vilotider.
Under förra veckan stoppades ett av deras ekipage för kontroll, berättar de nu på sin Facebook-sida.

”Det visade sig att tipsaren hade rätt men att det var så illa som det visade sig vara, var först svårt att tro”, konstaterar Polisen och berättar att en chaufför i åkeriets bil  under tre dygn bara ”vilat” 5 timmar och kört 120-130 mil per dygn.

Åkeriet har nu fått en sanktionsavgift på 659 500:- vial Transportstyrelsen och föraren fick 10 000 kronor i böter omhändertaget förarkort.

”Vid förhöret kunde chauffören knappt hålla sig vaken”, konstaterar polisen avslutningsvis.

En kommentar

  1. Detta förbannade fusk. Seriösa företag ska konkurrera med dessa åkerier som kör olaga cabotage och det med dubbla förarkort. Alla Svenska åkerier är inte heller seriösa vilket nu bekräftas med detta fallet. Dra in trafiktillståndet och f – skattebevis och sätt näringsförbud på allt och alla som är inblandade inklusive alla chaufförer och utvisa alla som inte hör till skattebetalarna i Sverige. Granska även speditörerna som föder ALLA dessa så kallade seriösa transportföretag. Sätt upp avgiften för olaga cabotage till 400000 kronor och beslagta fordonet vid upprepade brott. Hur många SVENSKA chaufförer har blivit arbetslösa tack vare denna cirkus som Svenska transportnäringen har utvecklats till. Ynkryggarna i vuxendagiset gör inget åt saken de e bara svammel som vanligt. Intelligensen lyser inte där precis. Lennart Maur. Örkelljunga.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*