annons
Hem » Notiser » 14 månaders fängelse för stöld ur ”egen” lastbil

14 månaders fängelse för stöld ur ”egen” lastbil

Det blev 14 månaders fängelse för den 30-årige lastbilschaufför som varit misstänkt för stöld av 139 tv-apparater ur en lastbil han själv skulle köra. Enligt Smålandsposten skriver Växjö tingsrätten att bevisningen till största del bygger på indicier men att den bild av händelseförloppet som åklagaren lagt fram är sammanhängande och logisk.

Enligt denna beskrivning ska den nu dömde lastbilschauffören hämtat lastbilen med tv-apparaterna på en inhägnad dit han själv hade tillträde. 30-åringen ska enligt grindloggen ha öppnad grindarna vid 1.03 på natten till den 21 november. Först fem timmar senare sattes hans förarkort in i färdskrivaren på den aktuella lastbilen. Detta var då chauffören skulle ha kört just den lastbilen.

Polisen har kunnat visa hur lastbilen rört sig under natten med uppgifter från färdskrivaren. Vittnen hade också sett denna lastbil uppställd nära en andra lastbil som också används vid stölden enligt åklagaren. Denna hittades senare nära 30-åringens bostad. Chauffören hade nycklar till båda dessa lastbilar.

Stöldgodset som uppgår till ett värde av 820 000 kronor har inte påträffats.

Tingsrätten slår fast att 30-åringen varit delaktig i stölden men att denne måste ha haft hjälp av en eller flera personer.

En annan chaufför som också haft tillgång till lastbilen som tv-apparaterna stals ifrån var inledningsvis misstänkt som delaktig i stölden. Dessa misstankar avskrev senare.

30-åringen har enligt Smålandsposten varit frihetsberövad i en och en halv månad och släpptes ur häktet efter huvudförhandlingarna.

Läs mer:

Åtalas efter stöld från egen lastbil

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*