annons
Hem » Artiklar » lättlastare med 175% övervikt och mobilkran med brister
Tung mobilkran utan följebil

lättlastare med 175% övervikt och mobilkran med brister

Polisen är på gång med en extra trafikantvecka där fokus satts på att öka den manuella övervakningen av trafiken och resultaten låter inte vänta på sig. Tyvärr är det nedslående att se hur illa det är i trafiken och polisen själva suckar eget efter att ha fått stopp på en tung mobilkran med vissa brister som avslöjades vid den flygande besiktningen och en rad med överlastade lätta lastbilar under de två senaste dagarna.

”Vi kan tyvärr konstatera att vi kommer att behöva lägga ytterligare fokus på lätta lastbilar, då ett flertal kör med överlast och det framkommer en hel del brister när vi kontrollerar fordonen”, konstaterade Stockholms trafikpolis.

Överlast på lätta lastbilar har blivit ett problem. Foto: polisen.

De stoppade en lätt lastbil med en överlast på 175% som dessutom inte besiktigats på över 3 år.
En annan lätt lastbil hade en överlast 35%

2 kommentarer

 1. Arnold H Borglin

  Sen finns det upphandlande myndigheter som bara kringgår yrkestrafiklagstiftningen m.m och förvaltningsdomstolarna bara blundar för det då egna undantag som passar bättre än lagstiftningen är utskrivna i upphandlingsdokumenten så då har det plötsligt gått rätt till…inte konstigt att det går jävligt till på vägarna ( se förvaltningsrättens dom Mö 16/12-19, kammarrättens dom Gbg 23/4-20 och Högsta förvaltningsdomstolens beslut Sthlm 2/4-20.

  • Jesper Hansen

   Ursäkta.. men det där ”men dem får ju göra så..” eller ”de gör så… ” är ingen ursäkt för att själv bryta mot lagen och sätta andras liv på spel.
   Sen har yrkestrafiklagstiftningen inget att göra med fordon, vilket artikel här handlade om.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*