annons
Hem » Notiser » Leif Östling lämnar i förtid

Leif Östling lämnar i förtid

Efter en mycket lång och framgångsrik karriär i Scania blev Leif Östling i september 2012 chef för Volkswagens hela lastbilsaffär där ju även MAN ingår. Så sent som den första februari i år lämnade han denna post och ersattes då av Andreas Renschler som var chef för Mercedes samlade lastbilsaffär då deras nuvarande tunga och medeltunga globala produktprogram tog form.

Tanken var att Leif Östling skulle ha suttit kvar i VW:s styrelse fram till sista augusti, men enligt DI.se var det igår en presstalesman för VW som bekräftade att Östling lämnade styrelsen redan den första mars.

Något skäl till detta angav inte, men det spekuleras i att hans frispråkiga kommentarer under bilmässan i Genevé kan vara en orsak. Enligt en TT-artikel sa han bland annat att svenska facken måste vara på hugget för att inte bli utspelade mot de tyska i fråga om framtida jobb.

– Det finns ingen vetorätt för varken svenska eller tyska facken. Det är en utmaning för de svenska facken att använda sig av de möjligheter till inflytande som finns i den här överenskommelsen, sade Leif Östling.

Den överenskommelse han syftar på är den som facken och VW-ledningen gjorde i samband med att Scania blev ett helägt dotterbolag till Volkswagen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*