annons
Hem » Notiser » Över 20 chaufförer har fastnat i alkokontroller på pappersbruk

Över 20 chaufförer har fastnat i alkokontroller på pappersbruk

Nästan en i veckan – så många lastbilschaufförer fastnade i våras i de alkokontroller som Holmen Bravikens pappersbruk utfört sedan i februari. Totalt har nära 25 chaufförer stoppats för att de varit påverkade av alkohol. Nu kräver facket på Billeruds Korsnäs att deras koncern följer Holmen Bravikens exempel.

 

– Vi har tyckt att det har varit väldigt effektivt, säger Kenneth Johansson, som är Pappers ordförande på Holmen Braviken, till tidningen Dagens Arbete som även skriver att Johansson oroas över att så många kör påverkade av alkohol.

 

Kontrollerna infördes då väktare tyckt sig känna att chaufförer som kom till företaget luktade alkohol. Enligt Dagens Arbete är det ok att utföra alkokontroller på eget område. Väktarna kan inte tvinga någon att blåsa, men man kan ställa det som krav för att f köra in på området.

 

Kenneth Johansson hoppas att systemet införs även på andra arbetsplatser och de fackliga organisationerna på Billerud Korsnäs nappade på idén. Ledningen ställer sig positiv till förslaget och man undersöker just nu möjligheterna att följa Holmen Bravikens exempel.

 

Även hos Norrköpingspolisen är man positiv till kontrollerna.

– Vi har ju inte möjligheten att finnas överallt. Det här är ett bidrag till vårt arbete, säger Jörgen Pettersson, förundersökningsledare för trafikärenden, till Dagens Arbete.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*