annons
Hem » Artiklar » Ny Circle K-station med Truckdiesel i Rosersberg

Ny Circle K-station med Truckdiesel i Rosersberg

Nu är den nya automatstationen med truckdiesel i Rosersbergs logistikområde norr om Stockholm invigd. Stationen ingår i Circle K:s nät av cirka 300 speciellt anpassade truckdieselanläggningar över hela Sverige.

Den nya stationen heter Circle K Truck Rosersberg och erbjuder drivmedelskvaliteterna miles diesel och milesBIO HVO100 samt AdBlue. Stationen är öppen dygnet runt och ligger norr om Stockholm i Rosersbergs industriområde, där ett Truck service center med bilprovning för lastbilar, verkstad, däckverkstad och tvätthall för lastbilar planeras.

– Det är fantastiskt kul att öppna en ny truckdieselanläggning här i Rosersberg där området hela tiden växer och många av våra stora kunder finns. Sedan stationen öppnade i juli har den varit välbesökt, så därför känns det riktigt bra nu när det är dags att officiellt inviga stationen, säger Morgan Wiktorsson, VD på Circle K Sverige.

Efterfrågan på mer miljövänligt drivmedel har ökat och i Stockholm blir det allt mer populärt med den fossilfria dieseln HVO som nu också finns i Rosersberg. Mercedes-Benz är en av tillverkarna som godkänner HVO100.

– År 2016 godkände Mercedes-Benz sina nyaste lastbilsmotorer för HVO-bränsle och även de flesta äldre Mercedes-lastbilar är godkända, säger Philip Flygare, försäljningschef Lastbilar på Upplands Motor i Stockholm.

Philip Flygare (Upplands Motor), Cem Kizilkaya (Sortera Skandinavien AB), Hans-Åke Johansson (HÅJ Transporter), Per Silverbratt (Circle K), Anders Rosenqvist (Rosenqvist Group), Helena Fornstedt (Circle K), Ibrahim Kalifa (Sigtuna kommun), Martin Svedin (Svebol Logistcs) klipper bandet vid invigningen av den nya stationen i Rosersberg. Håller i bandet gör Mats Lindqvist och Patrik Stavne från Circle K.

Invigningen av den nya stationen som pågår både onsdag 20 september och torsdag 21 september arrangeras tillsammans med Upplands Motor, som bland annat erbjudit besökande kunder att provköra Mercedes-Benz lastbilar. Mercedes-Benz och Circle K bjuder på kaffe och bullar och anordnar även tävlingar med fina priser, bland annat möjligheten att vinna en provkörning i en sportbil.

Klockan 14 på onsdagen var det dags för den officiella invigningen med bandklippning. Åtta personer var på plats för att klippa bandet och det var blandad uppslutning av kunder, fastighetsägare, politiker, samarbetspartners och representanter från Circle K.

– Vi är glada att kunna välkomna Circle K till området. Circle K som marknadsledande aktör passar mycket väl in i detta strategiskt positionerade service- och logistikområde. Rosersberg har en stark tillväxt av tung trafik, drivet av befintliga och nya etableringar, och har en spännande utveckling framför sig, säger Anders Rosenqvist, ägare av Rosenqvist Fastigheter

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*