annons
Hem » Artiklar » Usteryds klargula och flexibla Volvo

Usteryds klargula och flexibla Volvo

Missa inte Tomas Johansson Alwex-gula Volvo i senaste numret av Trailer som är ute nu. Sex sidor med mycket bilder på en fin lastbil.
För Tomas del föddes tanken på att bygga den här bilen efter att han fått blodad tand efter en lokal Truck show på Alwex.
Tomas Johansson bestämde sig för att bygga sin första lastbil från scratch och byggandet påbörjades hemma i Usteryd med paddan på skrivbordet och en mugg kaffe för att hålla kvällströtta ögon öppna. Resultatet är en stilren och flexibel lastväxlarbil i Alwex klargula lack.

– Jag tycker verkligen att vi har fått till en funktionell arbetsplats som fungerar för många olika arbetsuppgifter, säger Tomas. Jag valde att ha så få inblandade som möjligt för bästa resultat.

När han säger vi så menar han samarbetet med Finnvedens lastvagnar, GEHAB och BS-lackering. Det är Finnveden som levererat bilen med extrautrustning som VDS-styrning, anläggningsfront, luftrenare med dubbla filter, skydd för oljetank, strålkastarskydd i stål, skydd för tryckluften och en kraftigare anläggningsstötfångare fram med bogserbygel, motorvärmare och fast monterad batteriladdare.

GEHAB har sedan tagit hand om byggnationen som montering av de rostfria verktygsskåpen från AP, allt plåtarbete som durkaluminiumen under flaket och en rad med detaljer.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*