annons
Hem » Notiser » Polisen hittade magneten i utländsk lastbil

Polisen hittade magneten i utländsk lastbil

Mitt i semestertider så pågår ändå arbetet i största möjliga mån med att kontrollera yrkestrafiken, berättar Ronny Josefsson som är bilinspektör Trafikgrupp 4 Skaraborg De hade i mitten av juli stationerat sig i Brännebrona, Götene kommun, längs med pulsådern E20.
Redan andra fordonet för dagen bjöd på en mindre trevlig överraskning. När förarens kör och vilotider kontrolleras så upptäcks det att senaste timmen innan stoppet så visade färdskrivaren vila.
Föraren erkände att han kört med en magnet på växellådans rörelsesensor sedan han lastat av för lite över en timme sedan. Detta för att inte spräcka tidsbudgeten på högst 10 timmar körning per dygn. Han skulle lasta på ett ställe söder om Örebro för att sedan ta färjan till hemlandet på kvällen, och skulle inte klara det lagligt utan att behöva ta en dygnsvila däremellan.
En anmälan om dataintrång upprättades mot föraren som även var ägare till företaget, samt att färdskrivarens installationsskylt togs bort och fordonet lotsades till närmaste verkstad som kunde göra en ny besiktning av färdskrivaren.

En kommentar

  1. Jag åker i 40 inom tätbebygt det kommer en utländsk trailerdragare i kapp lägger sig 2 meter bakom mig. Det blir 70 han ökar farten men inte avståndet ligger och jagar mig. Sedan kommer vi där dom skyltar 80 km, jag ökar till 82-83 km han fortsätter att vissa sin halva bils front med 2m bakom mig då hade jag önskat ett möte med en Polisbil.
    Jag skall tillägga att jag åker husbil. Vi svängde av i Tingsryd så jag vet inte vilken väg han åkte. En otäck upplevelse att det skall vara så på våra vägar de här chaufförer har ingen respekt vad som gäller i Sverige dom kan fodra att skall bli lagbtytare för att göra dom till viljes. Det är tufft på våra Svenska vägar med all utlandstrfik. Skulle vilja möta fler polisbilar när man är ute och åker.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*