annons
Hem » Artiklar » 360.000 i böter för flera trafikbrott

360.000 i böter för flera trafikbrott

Rätten i danska Roskilde har gett en chaufför och ett tyskt åkeri sammanlagda böter på 265.400 Dkr för brott mot överträdelser av kör- och vilotidsreglerna.Beloppet motsvarar cirka 360.000 svenska kronor.

Bakgrunden är att Tungvognscenter Øst vid polisen i Central- och Västsjälland stoppade en förare den 27 februari 2020 i samband med en rutinmässig inspektion av tunga fordon. I lastbilen hittade polisen tecken på en stor förbrukning av energidryck, och det hade förmodligen en naturlig orsak. Under inspektionen kunde polisen konstatera allvarliga brott mot kör- och vilotidsreglerna under de senaste 28 dagarna.

Fråntas rätten att köra tunga fordon de närmaste sex månaderna

”Jag är i allmänhet nöjd med domen och domstolen fann att föraren var skyldig i 26 fall, medan transportföretaget befanns skyldigt i 27 fall, förklarar den särskilda åklagaren” John Catre Nielsen.

”Förutom böterna nekas föraren också rätten att köra en liten och stor lastbil med och utan en stor släp, liten och stor buss med och utan en stor släp och en vanlig bil med en stor släp i Danmark för nästa sex månader”, fortsätter John Catre Nielsen.

Stor undersökning

Enligt poliskommissionär Henrik Fobian, som är chef för Tungvognscenter Øst vid Central- och Västsjällands polis, är dessa fall så komplicerade att polisens utredningar är oerhört viktiga.

”Våra poliser spenderar inte bara tid på att stoppa tunga fordon på vägarna och kontrollera dem. I det här fallet har vi använt deras professionalism för att undersöka de många oklarheterna. Det är inte helt okomplicerat när en förare har överträtt reglerna för körning och vilotid och samtidigt under långa perioder har kört utan körkort i färdskrivaren, så vi kan inte säga med säkerhet vem som har varit bakom ratten på alla resor”, säger Henrik Fobian.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*