annons
Hem » Artiklar » T Nordbergh kör fossilfria transporter för Findus

T Nordbergh kör fossilfria transporter för Findus

Findus har fördjupat samarbetet med Tommy Nordbergh Åkeri. Det innebär att samtliga Findus kundleveranser inom Sverige är helt fossilfria vilket minskar utsläppen med 84 procent.

Findus genomför årligen ca 4 000 kundleveranser i Sverige och nu är 100 procent av dessa fossilfria. Samtliga kundleveranser kommer att ske med lastbilar drivna av förnybart och fossilfritt dieseldrivmedel, hydrerad vegetabilisk olja (HVO).

– Genom att enbart köra fossilfria kundleveranser minskar våra utsläpp med 84 procent. Satsningen är en del av Findus långsiktiga strategi för en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt. Det gäller hela vår produktionskedja, inklusive val av transporter. Tommy Nordbergh står för leveranssäkerhet, kundtillgänglighet och smarta logistiklösningar vilket vi på Findus värdesätter, säger Louise Sjögren, Head of Supply på Findus Sverige.

Tommy Nordbergh Åkeri, som är en del av Tempcon Group, är ett av Sveriges ledande åkerier gällande tempererade transporter och hållbara logistiklösningar.

– Vi på Tommy Nordberghs Åkeri är glada att vi kan hjälpa Findus ta ett stort kliv framåt mot helt fossilfria inrikestransporter. Vårt eget arbete med att nå målsättningen att få en helt fossilfri fordonsflotta med Parisavtalet i tankarna kommer fortgå och intensifieras under 2021, säger Jonas Råstedt, VD Tommy Nordbergh Åkeri.

Arbetet för en mer hållbar logistik är en del av Findus strategi som är i linje med FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Som en del i arbetet har Findus gått med i Fossilfritt Sveriges Transportutmaning, där målet är att alla inrikestransporter ska vara fossilfria senast år 2030. I initiativet ingår företag, kommuner och andra organisationer som vill göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland.

– Genom att anta Transportutmaningen vill vi på Findus bevisa för andra och för oss själva att det går att ställa om till fossilfria transporter i Sverige. Vi arbetar brett för att bidra till omställningen, där fossilfria kundleveranser i Sverige är ett av våra strategiska val, säger Anna Jarleman, nordisk hållbarhetschef på Findus.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*