annons
Hem » Artiklar » Logistik » Två nya i ledningen för DB Schenker

Två nya i ledningen för DB Schenker

Schenker AB har tillsatt två nya personer på nyckelposter i företagsledningen. Båda har lång erfarenhet av branschen i allmänhet och DB Schenker i synnerhet, berättar företaget i en pressrelease.

Magnus Strand


– Jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med den nya företagsledningen, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker, Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

Stefan Isacson

Den 1 april tillträdde Stefan Isacson som ny CCO, Chief Commercial Officer, för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland. Stefan har varit i företaget sedan 1996 och har genom åren haft en mängd positioner. Han kommer närmast från rollen som Head of Land Business Development i Schenker AB.
– Jag är väl insatt i företaget. Det är ett oerhört väloljat maskineri som dagligen levererar kvalitet över hela landet. Jag ser fram emot att nu få arbeta ännu närmare våra verksamheter inom land, sjö, flyg och logistics och deras affärsutveckling.
Utöver att leda Sales och Marketing i klustret kommer Stefan Isacson också att ingå i Schenker AB:s företagsledning.
– Det är ett spännande uppdrag. DB Schenker har marknadens bredaste erbjudande, har en mycket hög leveranskvalitet och ett gediget hållbarhetsarbete. Service, kvalitet och hållbarhet är de tre ben som verksamheten vilar på, och det är områden vi ska fortsätta utveckla för att behålla får ledande position.

Viktor Strömblad tillträdde som chef för DB Schenkers Division Land i Sverige den 1 mars. Viktor har sedan 2017 varit Head of Revenue & Product Management i Schenker AB. Han har mångårig erfarenhet inom transport och logistik, bland annat som försäljningschef för DFDS i England och General Manager för Schenker Dedicated Services.
– Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda Sveriges främsta verksamhet för landtransporter. Vi är inne i en spännande tid med bland annat digitalisering och hållbarhet högt uppe på företagets agenda, säger Viktor Strömblad.

Viktor Strömblad

DB Schenkers Division Land har idag cirka 2 450 anställda fördelat på 28 orter över hela Sverige. Varje dag rullar cirka 4 000 fordon för att transportera gods och paket i landet.
– Det är en omfattande verksamhet som vilar på en mycket stabil grund. Vi har kvalitet i vårt DNA och min ambition är att ytterligare vässa vårt erbjudande till såväl företags- som privatkunder.
Viktor har även tagit en plats i Schenker AB:s företagsledning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*